Omgeving

Stranden

De villa ligt in Playa Flamenca. Playa Flamenca is niet alleen een wijk maar ook een zandstrand in de deelgemeente Orihuela-Costa. Het is gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia.

De Costa Blanca is een streek aan de oostkust van Spanje. Het is de meest aangename en belangrijkste toeristische bestemming van Europa. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken heeft de naam 'Witte Kust' niets te maken met de kleur van de huizen of witte zandstranden. Er wordt verwezen naar de kleur van de bloesem van de amandelbomen die hier vroeger op grote schaal aanwezig waren. Tegenwoordig is de Costa Blanca een belangrijke vakantiebestemming voor zonzoekers en overwinteraars. http://www.costablancavoorbeginners.nl/

Het witte zandstrand Playa Flamenca ligt in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela-Costa. Orihuela-Costa staat internationaal bekend om zijn playas met mooie witte zandstranden en helder water, kreken (calas), die worden afgewisseld door hoge steile kliffen (acantilados). Het gebied bestaat uit kleine ongerepte baaien met faciliteiten op het strand en in de omgeving.

Diverse stranden in Orihuela-Costa zijn onderscheiden met met een internationaal milieucertificaat de Blauwe Vlag. Het witte zandstrand Playa Flamenca grenst in het noorden aan het strand Punta Prima en in het zuiden aan het strand La Zenia en heeft een lengte van 150 meter en breedte van 16 meter. De twee zandstranden La Mosca en La Estaca vallen onder Playa Flamenca. Laatstgenoemd zandstrand La Estaca is onderscheiden met de Blauwe vlag. 

Op een kilometer afstand ligt Zenia boulevard. Dit megagrootte winkelcentrum La Zenia Boulevard beslaat 161.000 vierkante meter en heeft ongeveer 150 winkels en biedt 5.000 gratis parkeerplaatsen aan klanten. Kortom een paradijs voor de shopliefhebber. Zie pagina uitjes < 15 minuten. 

La Zenia Boulevard biedt echter nog meer: Bowling, Casino, 5D-bioscoop, heel veel kindervertier, automatenhal, etc etc.

Playa Flamenca
De karakteristieke kleine baaien met witte zandstranden.
Een megagroot Amerikaanse shopping mall, maar met een mediterraan accent.
Boulevard
Sinds 2007 heeft Playa Flamenca een nieuwe boulevard.