(Leef)klimaat

(leef)klimaat

325 zonnige dagen per jaar

Playa Flamenca kent een aangenaam zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur van 20º C en 325 zonnige dagen per jaar. Gemiddelde jaarlijkse neerslag van minder dan 300mm. De zomers zijn droog en de winters zeer mild. Het klimaat is over het algemeen nog prettiger dan de rest van de Costa Blanca. Omdat de bergen wat verder weg van de kust staan staat er een aangenaam briesje.

Het Florida van Europa 

Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote salinas (zoutmeren) in de omgeving, staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon.

Er wordt wel gezegd, dat de omgeving de gezondheid bevordert vanwege de relatief hoge concentraties jodium in de lucht door de aanwezigheid van de salinas. In de omgeving zijn veel klinieken voor hart-en vaatziekten, reuma, ischias en huidaandoeningen.

Het gebied is daarom in trek bij ouderen en zieken met allerlei chronische gezondheidsklachten. Bij mensen die problemen hebben van onder andere reuma, jicht of longaandoeningen kunnen deze klachten afnemen door de klimatologische invloed van deze streek.
Verder stimuleert de zon de bloedsomloop en de aanmaak van vitamine D, dat stimuleert de calciumopname van de botten.
Tevens zijn er geen snelle opeenvolgingen van hoge en lage drukgebieden. Daarom is dit een ideaal klimaat voor mensen met hart –en vaatziekten.

Het zuidelijke deel van de Costa Blanca is volgens de lokale artsen, dokters en specialisten, maar ook volgens de wereld gezondheidsorganisatie (WHO), een van de gezondste verblijfplaatsen op aarde. Vandaar ook de bijnaam voor deze regio: het Florida van Europa.

Een prima plekje om je vakantie te vieren dus.

 http://www.klimaatinfo.nl/spanje/costablanca.htm

 

Webcams

Wat voor weer is het vandaag? Werp een blik op een aantal webcams in de buurt van onze woning.

 

Webcam met vizierlijn hotel Zenia aan het strand, op ongeveer 1 km afstand van ons huis.

http://nl.webcams.travel/webcam/1363522063-Weer-PLaya-Flamenca-Blickrichtung-Beach-Hotel-La-Zenia-Playa-Flamenca

 

Webcam Torre-de-la-Horadada (haven)

http://nl.webcams.travel/webcam/1245342266-Weer-Torre-de-la-Horadada-La-Horadada

 

Webcam Torrevieja

http://nl.webcams.travel/webcam/1375965601-Weer-Torrevieja-Aguas-Nuevas-Torrevieja