Uitjes vanaf 15 minuten afstand

Boottocht naar pirateneiland Tabarca

Leuke boottocht vanaf de haven van Torrevieja. Ben je bereid om wat verder te rijden dan kun je ook vertrekken vanaf de haven van Alicante en de haven van Santa Pola.

Vroeger was het eiland voornamelijk een piratennest, een ideale locatie als basis om de kusten van Spanje te plunderen, tot de Spaanse koning Carlos III een oplossing vond. Een Spaans eiland voor de kust van Tunesië, Tabarqah werd geplunderd door de koning van Tunesië en de inwoners werden gevangen genomen. De koning van Spanje kocht deze gevangenen vrij en liet ze op het eiland voor de kust van Alicante wonen. Er werd voorzien in versterkingen zodat de piraten het niet zouden heroveren. In de hoogdagen had het eiland 1000 inwoners, die voornamelijk leefden van de visvangst. Heden wonen er tussen de 30 en 60 mensen die nog steeds vissen, maar nu vooral leven van het toerisme.

Aan de oostzijde kan je wat wandelen en de oude gevangenis bekijken, bijzonder want als extra hindernis had men een barrière van cactussen gemaakt, die je nog steeds kan bekijken. Rondom het eiland vind je kleine gezellige baaien met helder water waar je kan zonnebaden. De stranden zijn wel rotsachtig en wie in het water wil, draagt best plastic schoenen (croc's en degelijke) om verwondingen van scherp koraal of rotsen te vermijden!  Het eiland staat bekend om het glasheldere water rondom en de mooie plekken met de vele vissen om te snorkelen.

TIP: neem je snorkel, duikbril en waterschoenen mee want op het eiland zijn ze niet te verkrijgen danwel niet te betalen.

Voor informatie over kaartjes en vertrekdagen en tijden zie de link hieronder.

Vertrekken vanaf:De haven van Alicante: Duur van de reis tussen de 40 en 45 minuten

Vertrekken vanaf: De haven van Santa Pola Duur van de reis ongeveer 30 minuten

Vertrekken vanaf: http://www.torrevieja.nl/boot-naar-tabarca/   Duur van de reis ongeveer 50 minuten

Flamenco's (op 20 minuten rijden)

Als je een dag het strand zat bent, waarom niet een dagje genieten van het prachtige landschap: van de bergen, dennenbossen, olijf-en amandelbomen, sinaasappel-en citroenbomen, plus 2 grote zoutmeren. De zoutmeren van Torrevieja zijn een favoriete rustplaats voor verschillende soorten trekvogels, met name flamingo's.

Ten noorden van Playa Flamenca liggen de Salinas (lagunas) van Torrevieja en La Mata. Het is een beschermd natuurgebied, waar flamingo's in het wild te zien zijn. De kolonie telt zo´n 2000 exemplaren gedurende de broedtijd.

Salinas betekent letterlijk vertaald zoutmijnen (salina is het Spaanse woord voor zoutmijn) en verwijst naar de zoutmijnen of zoutwinning bij de havenstad Torrevieja. Lagunas betekent letterlijk vertaald strandmeren of lagunes (laguna is het Spaanse woord voor strandmeer of lagune) en verwijst naar beide grote zoutmeren. Het zoutmeer bij Torrevieja is één van de grootste zoutexploitaties van Spanje en produceert gemiddeld 600.000 ton zout per jaar. In tegenstelling tot andere zoutexploitaties in Spanje, gaat hier de zoutwinning bijna het gehele jaar door.

Safaripark Rio Safari Elche (Op 45 minuten afstand)

Het ticket naar Rio Safari Elche omvat 

  • Reptielen grot
  • Rondleiding trein rondom het park.
  • Tentoonstelling van Babaty's olifant.
  • Zeeleeuwen. 
  • Exotische vogels
  • boerderij Alligators  
  • Zwembad met glijbaan en ligstoelen (gratis voor Rio Safari klanten)
  • Self-service restaurant (Gespecialiseerd in paella en gegrild vlees)
  • Dromedaris en pony rijden 
  • Go-Karts ijsbaan en trampolines

Zwemmen met zeeleeuwen, (€ 35 per sessie).

De activiteit duurt ongeveer 30 minuten. Gedurende die tijd zwemmen en duiken de zeeleeuwen om je heen. De trainer leert je ondertussen alles over deze geweldige dieren. Ook zal de trainer een training en interactie sessie houden waarin je hulp en deelname van essentieel belang zal zijn. Deze spannende ontmoeting met deze prachtige dieren is een once in a lifetime ervaring!

Adres  : Op de weg tussen Elche en Santa Pola (CV 865), 9 km van Elche and 4 km van Santa Pola. Telefoon: 96 663 82 88

Website: www.riosafari.com

 

 

 

Zwemmen met een zeeleeuw
In het Safaripark Rio Safari Elche kun je zwemmen met zeeleeuwen. Kosten €35. Super ervaring. Prijs 2016.
Zwemmen met een zeeleeuw

Alicante (op 45 minuten rijden)

Alicante is met haar mooie palmenboulevard en gezellige winkelstraat één van de meest bekende steden aan de Costa Blanca. Bijzonder is het kasteel van Sante Barbera en het nabijgelegen Parque de la Ereta. 

gezellig eten

Wat wij als zeer leuk hebben ervaren is in de avond als de straten vol staan met tafeltjes van restaurantjes. Waar je ook naartoe loopt, echt overal staan er tafels buiten en wordt er massaal gegeten. Heel gezellig om daar deel van uit te maken.

Mooie promenade

De brede en opvallende Esplanada naast Postiguet is een toeristische attractie op zich. De boulevard herbergt 6.600.000 marmeren stenen. Er zijn rode, witte en zwarte steentjes. Die kleurencombinatie laat een aparte indruk na, maar het zijn vooral de hoge palmbomen aan weerskanten van de Esplanada die opvallen.

Piraten en kanonnen

Vanuit elke hoek van de stad wordt het landschap bepaald door kasteel Santa Barbara en de 166 meter hoge Mount Benacantil waarop het gebouwd is. Vooral ‘s avonds levert dat, door een sublieme verlichting, een extra mooi beeld op. Het kasteel kent een duizend jaar oude geschiedenis. Het werd talloze malen gebombardeerd, eerst door de Fransen in 1691, bijna honderd jaar later door de Britten. Het bewijs daarvan bevindt zich in de zandstenen muren: enkele kanonskogels zijn er blijven steken. Een bezoek aan dit kasteel loont de moeite. Je kan er 180 graden ronddraaien en zowat de hele stad en zelfs de verderop gelegen steden overschouwen. Dat was eeuwen geleden ook handig om piraten in het oog te houden. Alicante was immers een stad die vaak werd aangevallen door piraten. Om die reden werden er verderop, in de grotten aan de baai, wachttorens gebouwd.

In de nieuwere wijken vind je mooie avenidas. Dit zijn mooie voetgangersgebieden omringt door palmbomen die zich langs de kust uitstrekken, met zicht op de jachthaven.

Liever wat anders? Ontdek de prachtige oude gebouwen en kerken of bezoek een van de diverse musea, zoals het museum voor schone kunsten of het prestigieuze Marq, waar alle archeologische vondsten die in en rond Alicante werden aangetroffen, een onderkomen kregen. In Alicante vind je ook diverse grote outletstores waar je voordelig kunt winkelen.

Buiten de stad valt er ook genoeg te zien, zoals kasteel Santa Barbara of het pittoreske bergdorp Guadalest. Ook een jeepsafari door het achterland of een tocht door het palmenwoud van Elche behoren tot de mogelijkheden.

 http://www.top10bezienswaardigheden.nl/spanje/alicante.htm

Vanuit de haven
Vanaf het strand
Adembenemend

Palmbomenpark van Elx in Elche (op 50 min rijden)

Palmbomenpark van Elx (Unesco sinds 2000). Met meer dan 250.000 palmbomen is dit palmbomenpark in Alicante de grootste van Europa en tevens één van de grootste wereldwijd. Door het warme klimaat ontstond hier een oase die je veeleer in Noord-Afrika zou verwachten. Aan het einde van de 10e eeuw is de oasis aangelegd door de Arabieren - toen zij nog de macht hadden in Spanje - die dit soort tuinen gebruikten voor agrarische werkzaamheden.

Een wandeling door El Huerto del Cura (de tuin van de pastoor) is dan ook een must voor iedereen die de grootste kraamkamer van de Spaanse palmenindustrie bezoekt. Voor de kinderen zijn er diverse speeltuintjes.In de streek Bajo Vinalopo, in de provincie Alicante, ligt Elche (of Elx, zoals de Valenciaanse Catalanen het schrijven). Deze stad met 200.000 inwoners en evenveel palmbomen is heel interessant vanwege zijn rijke moorse traditie.

Steekwoorden: Palmbomen, bruggetjes, palmbomen, fontijnen,  palmbomen, riviertjes,  palmbomen, olijfbomen,  palmbomen, cactussen,  palmbomen, dadelvruchten en nog veel meer  palmbomen. 🙂

http://toerismeinspanje.es/palmeral.html

de Algar Watervallen, Los Fuentes de Algar.(1 uur en 45 min rijden)

Voor de liefhebber die er een autorit van 1 uur en 45 minuten voor over heeft zijn er de Algar Watervallen, Los Fuentes de Algar. Dit schitterende natuurgebied net achter Benidorm is uitgeroepen tot een beschermde Wetland  door de regering van Valencia. Bezoek de spectaculaire watervallen, de vele bronnen, de waterpoelen waar je een verfrissende duik kunt nemen in het kristalheldere water De bronnen staan bekend als " bron van gezondheid ". Bezoek de oude dam, de imposante eeuwenoude grachten en sloten die nog steeds nog in gebruik zijn.

http://www.lasfuentesdelalgar.com/home.htm

Grillige beekjes
Prachtig helderblauw water
Zwemmen in de natuur

Zwemmen in een Zoutmeer & modderbad

Pagina in aanmaak.

Op 18 minuten met de auto ligt Salina Torrevieja, het roze zoutmeer. Dit is een natuurlijke Spa vlakbij het huis waar je echt even een duik in moet gaan nemen. Nou ja duiken... kopje onder is onmogelijk. Of je wil of niet je blijft op het water drijven. 

Het zoutmeer heeft een medicinale werking voor mensen met bijvoorbeeld reuma of huidaandoeningen, Een uitstekende preventie bij de behandeling van aandoeningen van de longen, huid en gewrichten.  

BTW: Zout reinigt ook je aura van negatieve emoties.

Smeer jezelf in met modder en laat dit goed opdrogen. Nadat de modder is opgedroogd, neem je een duik in het zoutmeer. Dit heeft een goede werking op de huid en geeft ook nog eens een ontspannend gevoel.

Must om mee te nemen:

- een fles water mee om na afloop de zoutaanslag op je lichaam mee af te spoelen

- Waterschoenen tegen de scherpe zoutkristallen.

Als de de volgende zin kopieert en plakt op Google kom je uit bij een gedeelte waar je kunt badderen in het Zoutmeer. Dan kun je er alvast is digitaal rondkijken.

Салинос, Calle de las Lavanderas, 10, Torrevieja, Alicante, Spanje

Voor je routeplanner:

Calle Sol, Torrevieja Spanje of 37°59'49.4"N 0°42'06.4"W

Op de hoek van calle Sol en calle las Abubillas (Torrevieja) vind je een paadje dat het natuurgebied inloopt. Na 100 meter kom je uit op een open plek bij het Zoutmeer. Hier kun je het meer in en een modderbad nemen.