Autoverhuurders Alicante

Autoverhuurders op Alicante Airport

Autoverhuur Alicante airport

Vak apart!

Het huren van een auto is tegenwoordig een vak apart. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je met een gerust hart op pad kunt. Wij huren altijd via doyouspain, link onderaan weergegeven, maar er zijn nog veel meer autoverhuurbedrijven. Op Alicante airport zijn bijna alle verhuurbedrijven vertegenwoordigd. Via een vergelijkingssite site als doyouspain kun je dan de goedkoopste uitzoeken. Alhoewel het niet noodzakelijk is, (veel is in de buurt van de villa te vinden), is het wel makkelijk om een auto voor de deur te hebben staan. Er zijn hele mooie dingen om te zien die wat verder weg liggen van de villa. Zie tabblad Uitjes > 15 min. http://www.casamanada-playaflamenca.nl/313464798 

Het stukje hieronder geeft wat meer informatie van de opties die je hebt bij het huren van een auto. 

Huur zo vroeg mogelijk.

Ten eerste moet je niet op de luchthaven zelf huren. Dan betaal je vaak een stuk meer als via een vergelijkingssite waar je de goedkoopste optie kan uitzoeken. Ga je toch huren op het vliegveld teken dan geen contract in een jou niet bekende taal. Vraag bv. om een Engels contract.

Verder werkt het net zoals bij vliegtickets. De prijzen van de autohuur fluctueren en gaan vaak omhoog naarmate je dichterbij de zomermaanden komt. Boek vroeg en kies een maatschappij uit waar je gratis kan annuleren. Dan kun je af en toe kijken wat de prijzen doen en mochten deze dalen kun je opnieuw afsluiten.

aanvullende verzekering

Altijd wordt een aanvullende "eigen risico" verzekering aangeboden omdat je niet voor alles goed verzekerd bent.Twee weekjes vakantie en je bent zo €150 lichter. Deze extra verzekering dekt je eigen risico af.(vaak rond de €1100) Verder vergoedt de verzekering tegen ruitschade, kapotte banden, chassis, dak en verlies van sleutels etc. Je kunt hier een gokje nemen. Wat kost een band laten plakken... ik bedoel maar. Maak je keuze.

Mocht je een verzekering nemen neem dan de verzekering die je per mail aangeboden wordt van de vergelijkingssite. Dit scheelt je echt de helft. Als je wacht tot de balie bij de autoverhuurder ben je minstens het dubbele kwijt.

Verzekering via de vergelijkingssite:  de autoverhuurder reserveert het bedrag aan eigen risico op je creditcard als je geen verzekering bij hem neemt. Na het inleveren en bij geen schade wordt de reservering weer ingetrokken. Mocht je schade hebben wordt het bedrag van je creditcard gehaald. Je kunt dit bedrag dan naderhand claimen bij de verzekeraar waar het eigen risico is verzekerd. 

Verzekering via de autoverhuurder: omdat alles is verzekerd wordt er geen reservering op je creditcard geboekt. Na het inleveren (ook bij schade) ben je meteen overal vanaf. Je betaald hier echter de hoofdprijs voor.

Huurautoverzekering.com: als je vaker een auto huurt kan het goedkoper zijn om een doorlopende aanvullende verzekering af te sluiten. Huurautoverzekering.com biedt een aanvullende verzekering van Allianz Global Assistance aan, waarmee je het eigen risico én andere risico's afdekt. Dit is een doorlopende verzekering van rond de €70. Zie hieronder een stukje informatie hierover van de consumentenbond.  

https://www.consumentenbond.nl/autoverzekering/huurautoverzekering.com

Het is zeker niet mijn intentie om een aanvullende verzekering af te raden. (iedereen zijn eigen keuze) maar ik wil dat dat een ieder alle ins en outs kent om een goed onderbouwde keuze te kunnen maken

Brandstofbeleid

In de "goede oude tijd"  kreeg je een auto vol mee en moest je hem vol weer terug brengen. Tegenwoordig hebben ze wat lucuratiefs gevonden.. nou ja... voor de verhuursmaatschappij dan. Je krijgt een auto vol mee (wel goed checken btw) en je mag hem zonder af te tanken  weer inleveren. Je betaald echter wel een tanktoeslag die je niet terugkrijgt. De niet verbruikte brandstof krijg je wel terug.Je kunt dus kiezen voor de optie vol halen leeg inleveren of vol halen en vol inleveren. Bekijk goed beide opties. Vol halen en vol inleveren is duurder maar bij niet vol inleveren betaal je die tanktoeslag.

Extra chauffeur

Als je met z'n tweeen gaat rijden moet je een extra bestuurder boeken en je raadt het al, dat kost geld. €50 a €80 ben je zo kwijt. Er zijn aanbieders die gratis een tweede bestuurder aanbieden. Dan kun je misschien iets meer voor de auto zelf kwijt zijn maar de uiteindelijke som valt dan wel lager uit.

PAS OP!!!!!!  Niet gaan rijden als 2e bestuurder als je die niet hebt opgegeven want je rijdt dan onverzekerd rond met alle mogelijke gevolgen van dien.

Shuttlebus

De goedkoopste aanbieders zitten vaak niet op het vliegveld zelf. Dat is goedkoper voor de verhuurder en dat merk je in de verhuurprijs. Vaak op 5 minuten afstand kun je dan de auto ophalen.Je wordt dan op een bepaald punt opgehaald met een busje.

Optionele extra's

Onder een baby- of kinderstoel  kom je natuurlijk niet uit, alhoewel je bijna zelf een nieuwe stoel kan kopen voor het geld wat ze soms daarvoor vragen. Voor een periode van twee weken vragen ze gerust €50.

Routeplanner meenemen

Een simpele oude routeplanner kost je al snel zo'n slordige €16 per dag. Dat geldt ook voor een WIFI dongel. Laat ze je niet aansmeren en neem alles vanaf huis mee.

Tot slot

Als laatste nog de volgende tip: Lees de kleine lettertjes van het contract, neem kopieen mee van contract en andere andere correspondentie. Contoleer voor vertrek de auto goed op schade, en meld alle nog niet bekende schade hoe klein dan ook. Maak rondom foto's van de auto voordat je vertrekt.

Ik hoop met deze pagina wat meer duidelijkheid te hebben kunnen geven over het reilen en zeilen van de autoverhuur.

👍Tip, ophalen van en terugbrengen naar het vliegveld is mogelijk. Graag vooraf melden.  (prijs 2017)

Ophalen van en brengen naar vliegveld Alicante t/m 4 personen €50 en voor 5 personen €60 per rit.

Ophalen van en brengen naar vliegveld Murcia t/m 4 personen €30 en voor 5 personen €40 per rit.

Scheelt je de huur van een auto.

 

Huuropties

Er zijn vele vergelijkingssites met autoverhuurbedrijven die aanbieden op het vliegveld van Alicante. We noemen een aantal van de goedkoopste. 

https://www.doyouspain.com/

www.rentalcars.com

http://www.booking-centre-online.com/

http://nl.spaincarhire.com/

Doorlopende aanvullende verzekering:

https://www.huurautoverzekering.com/

Succes met het boeken.